[O1] Grzejący sie silnik !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GreenArrow
    L&K
    • 2009
    • 1052

A wiec byłem w garazu ;d

Spuściłem wodę ;d 'żur' jak nie wiem co ;d
    Wyjąłem termostat wrzuciłem do czajnika ;d otworzył sie ;d
    Włożyłem palucha do bloku wodnego ;d i kręciłem sobie jak chciałem pompa A nie powina sie krecic

Mamy diagnozę Trzeba teraz kupić pompę, założyć nowy pasek na rozrzad ustawić go i bedzie gitara

Komentarz

• Udesky
      RS
      • 2007
      • 1692
      • Octavia I (1U2)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Ile wlałeś płynu do zbiorniczka po wymianie termostatu? Dobrze odpowietrzyłeś układ. U mnie po wymianie termostatu + płynu okazało się, że wchodzi raptem 2,5l, pod czas gdy wylałem ok 5l. Po paru dmuchnięciach w rurę (dosłownie) zeszło trochę płynu i tak po trochu aż weszło prawie 5l.
      Dodam, że przed tym, wmieniłem termo, zalałem wodę odpaliłem auto i czekałem aż woda zejdzie, a tu zonk. Wąż zimny ściągam go, a woda się z niego nie wylewa (chodzi o ten co idzie do termostatu), dopiero po zabawie w/w wsio poszło jak trzeba.
      Jak było z grzaniem, to nie powiem, bo nie jeździłem tak.
      W Polsce nie ma kryzysu.
      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• tom2212
        RS
        • 2008
        • 3892

robert.dg, czyli dobrze podpowiadaliśmy

Komentarz

• rkb
          RS
          • 2008
          • 2152
          • Rapid Spaceback (NH1)
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

juz ponad tydzien temu napisalem ze to pompa :P a kombinowales jak moi mechanicy co sprawdzali 100 innych wariantow bo byli madrzejsi i prawie silnik mi zatlukli :evil:
          Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• kecaj
            RS
            • 2009
            • 1511
            • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez rkb
            juz ponad tydzien temu napisalem ze to pompa :P a kombinowales jak moi mechanicy co sprawdzali 100 innych wariantow bo byli madrzejsi i prawie silnik mi zatlukli :evil:
            rkb, ja na Twoim miejscu otworzyłbym usługi związane z jasnowidztwem.
            Moja wiedza zdobyta przez kilkanascie lat pracy w zawodzie mechanika nie pozwala mi na natychmiastową diagnozę po jednej informacji na forum a tu patrz... jednak można.
            Cóż będę musiał zweryfikować swoje postępowanie i najpierw w takim przypadku wymienić pompę a dopiero potem zadać dodatkowe pytania właścicielowi auta... :diabelski_usmiech
            Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• rss
              L&K
              • 2009
              • 1098

Zamieszczone przez kecaj
              Zamieszczone przez rkb
              rkb, ja na Twoim miejscu otworzyłbym usługi związane z jasnowidztwem.
              Moja wiedza zdobyta przez kilkanascie lat pracy w zawodzie mechanika nie pozwala mi na natychmiastową diagnozę po jednej informacji na forum a tu patrz... jednak można.
              Cóż będę musiał zweryfikować swoje postępowanie i najpierw w takim przypadku wymienić pompę a dopiero potem zadać dodatkowe pytania właścicielowi auta... :diabelski_usmiech
              czepiasz sie
              popros go lepiej o podanie 6 liczb z przedzialu 1 do 49 .... :szeroki_usmiech
              kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• otwin77
                Classic
                • 2009
                • 29

brawo

Zamieszczone przez robert.dg
                A wiec byłem w garazu ;d

Spuściłem wodę ;d 'żur' jak nie wiem co ;d
                Wyjąłem termostat wrzuciłem do czajnika ;d otworzył sie ;d
                Włożyłem palucha do bloku wodnego ;d i kręciłem sobie jak chciałem pompa A nie powina sie krecic

No no sprytny jestes a co z cewka?

Mamy diagnozę Trzeba teraz kupić pompę, założyć nowy pasek na rozrzad ustawić go i bedzie gitara

Komentarz

• grzesiu2400
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 193
                  • Octavia I (1U2)
                  • AKL 1.6 MPI 101 KM

Dołącze się do tematu ponieważ mam pytanie mianowicie czy podczas dogrzewania auta chłodnica również powinna robić się gorąca.? Temperatura doszła do normy a chłodnica zimna.

Komentarz

Pracuję...